Avisa Romsdal

Avisa Romsdal er ei gratisavis heleid av Romsdals Budstikke, men både redaksjonen og salgsavdelingen jobber selvstendig. Dekningsområdet er i stor grad overlappende og vi konkurrerer dermed om både salgsavtaler og gode redaksjonelle saker. 2013 har vært en gigantisk snuoperasjon for Avisa Romsdal – noe som var helt nødvendig etter sju år med negative resultater. Ved å kutte både i antall utgivelser, ansatte og i distribusjon, ble fjoråret gjort opp tilnærmet i balanse. Opplaget er nå på 23.500 aviser, hvorav drøyt 20.000 blir distribuert til husstandene i dekningskommunene. Øvrig opplag distribueres via et 50-talls stativer på strategiske punkter.

 Fakta
Samlet opplag 23500
Utgiversted Molde
Ansvarlig redaktør Øystein Bjerkeland (44)
Molde, Aukra, Eide, Fræna, Gjemnes, Midsund, Nesset, Vestnes
Kommer ut Hver tredje torsdag
Daglige lesere totalt
40000
Daglige brukere på nett
Daglige brukere på mobil
Fordeling lesere
 • Antall sider produsert
 • 768
 • Redaksjonelle årsverk
 • 1,5
 • Fordeling stoff/annonser
 • Antall lederartikler
 • 0
 • Antall kommentarer
 • 31
 • Antall innlegg på nett
 • 0
 • Refuserte innlegg på nett
 • 0
 • Antall gjestekommentarer
 • 14
 • Antall leserinnlegg
 • 1

  Mål og prioriteringer

  Avisa Romsdal skal informere, engasjere og underholde. På grunn av lav utgivelsesfrekvens, er det naturlig å prioritere informasjon om hva som skal skje minst like mye, eller kanskje mer, enn å fortelle om hva som faktisk har skjedd. Bare på den måten kan vi være et suplement til de daglige nyhetsmediene i området. Websatsingen består av papiravisa levert som pdf og e-avis (teknisk løsning fra buyandread.com). Det er ingen planer om satsing på web ut over dette.

  KALD STYRKEPRØVE: Det 98 kilometer lange Atlanterhavsrittet ble en heller kald og våt fornøyelse for de hundre deltakerne som var med i 2013. Foto: Hugo Tingvoll

   

  Legg til i min rapport

  Avisens samfunnsrolle

  Med utgivelser hver tredje uke er det selvsagt en utfordring å framstå som aktuelle. Vi må ta hensyn til konkurransesituasjonen: Dagsaviser, internettaviser, lokalradioer og lokal-tv i vårt nedslagsfelt har nesten alltid mulighet til å være før oss med de opplagte, dagsaktuelle sakene. Blålysnyheter holder vi oss derfor helt unna. Innholdet er mer feature- og reportasjepreget – de fleste sakene som kommer på trykk er like godt egnet for publikum to og tre dager etter utgivelse. Avisa Romsdal skal uansett tørre å utfordre – vi skal aldri bli et rent «kosemagasin».

  TIL VM I HIPHOP: Nikita og ti av hans dansere fra Noise Molde Danseklubb representerte Norge i hiphop-VM sist høst. Her øver de for siste gang før avreise. Foto: Øystein Bjerkeland

  Vi har dessuten fått med oss tre faste spaltister som bidrar til god bredde: En kostholdsveileder og en fysioterapeut, som begge har en side hver og som profileres under vignetten «Bedre hverdag», og en kjent MFK-supporter, også han med en helside. Skriveføre fagpersoner, frilagte bilder av spaltistene i helfigur, i tillegg til illustrasjonsbilder av tematikken, har løftet disse sidene til å bli svært populære.

  I 2013 startet vi også opp en serie vi har kalt «Ung sport», der unge idrettstalenter fra lokalområdet forteller om sine drømmer og mål, sin motivasjon og hvordan de trener. Vi har også kjørt temasider om bil og motor i hvert nummer, i tillegg til andre faste sider (film- og kinostoff og reiseartikler).

  Priser utdelt: «Månedens ildsjel» er en pris som vi, i samarbeid med Gjensidige Nordmøre og Romsdal, deler ut til ildsjeler i det frivillige organisasjonslivet hver måned. Prismottakeren får diplom, mens organisasjonen de jobber som frivillig for får 10.000 kroner. Det er redaksjonen som velger ut prismottakere ut i fra innspill fra våre lesere. Samtlige 12 månedsvinnere konkurrerer til slutt om å bli «Årets ildsjel» hvor prisen er på 50.000 kroner – også utbetalt til vinnerens organisasjon. Det er leserne som bestemmer hvem som blir Årets ildsjel gjennom SMS-avstemming. På denne måten får Avisa Romsdal bidratt til å støtte det viktige, frivillige arbeidet på lokalt plan med penger (gitt fra ekstern aktør), samtidig som ildsjeler får heder, ære og takk for innsatsen.

  Legg til i min rapport

  Journalistfaglig utvikling

  Redaksjonen har ikke deltatt på kurs i 2013.

  Etikk

  Avisa Romsdal har heller ikke dette året blitt stevnet inn for Pressens Faglige Utvalg.

  HEDRER ILDSJELER: Gjennom kåringene «Månedens ildsjel» bidro Avisa Romsdal til å fordele 170.000 kroner til frivillige lag og organisasjoner i fjor. Her representert ved Syflest Glimsdal, som til slutt også ble kåret til «Årets ildsjel» for sin innsats i skiskyttergruppa i Molde (MOI). Foto: Øystein Bjerkeland

  Øystein Bjerkeland,

  ansvarlig redaktør

   

  Legg til i min rapport