Fakta
Samlet opplag 6450
Utgiversted Finnsnes
Ansvarlig redaktør Steinulf Henriksen
Midt-Troms
Kommer ut mandag-lørdag
Daglige lesere totalt
20000
Daglige brukere på nett
11000
Daglige brukere på mobil
3000
Fordeling lesere
 • Antall sider produsert
 • 11000
 • Redaksjonelle årsverk
 • 15
 • Fordeling stoff/annonser
 • Antall lederartikler
 • 610
 • Antall kommentarer
 • 58
 • Antall innlegg på nett
 • 640
 • Refuserte innlegg på nett
 • 56
 • Antall gjestekommentarer
 • 50
 • Antall kronikker
 • 25
 • Antall leserinnlegg
 • 2000

  Folkebladet redaksjonelle «selvangivelse» 2013

  Hvert år utarbeider avisene i Polaris Media, som Folkebladet er en del av, en redaksjonell årsrapport. Folkebladet bringer her et utdrag av rapporten, vår egen "redaksjonelle selvangivelse.

  Mål og prioriteringer

  Folkebladets visjon er «En viktig del av hverdagen». Det er en krevende ambisjon, som innebærer å være relevant, viktig og uunnværlig for våre lesere hver dag - i papiravisa og på alle våre digitale plattformer. Våre kjerneverdier er «folkelig», «nær», «engasjerende», «modig» og «redelig», også det krevende verdier valgt ut av våre egne medarbeidere. 
  Folkebladet er den største og viktigste nyhetsformidler i hele vår region, både på papir, nett og andre plattformer. Med 23.000 daglige lesere i en region med vel 30.000 innbyggere gir det et bilde på vår sterke posisjon. 
  Folkebladets papirutgave ble i 2013 fullstendig redesignet, med tydeligere prioriteringer mellom stort og smått - og med nyheter som prioritert felt. 

  Nyhetsåret

  I vårt forløpende nyhetsdekning kan vi se tilbake på et dramatisk og hendelsesrikt år. Den største nyhetssaken skjedde i påsken, da tre unge mennesker mistet livet i et ras i Tromdalen på Senja. I krevende terreng ble de tre mennene tatt av ras mens de kjørte snøskuter. At dette skjedde like før påskehøytiden satte inn, gjorde også at utfordringen ble stor for Folkebladet i dekningen av ulykka. På grunn av få papiravisdager i påsken ble det meste av nyhetsstoffet presentert digitalt. 
  Andre store nyhetssaker i 2013 var naturligvis stortingsvalget. I sum var 2013 i Folkebladets spalter og på digitale plattformer preget av mye politikk, spesielt omstridte saker i lokalpolitikken, i fylkespolitikken. 
  Konkursen i regionens største turistanlegg, Målselv fjellandsby var også blant de store saker i 2013, det samme med omstruktureringen av lensmannskontorer og politiet. At været også er godt stoff viser ikke minst trafikken på nett når det enten regner mye, blåser mye eller kuldebølgene rir regionen. 

  Web-TV

  Folkebladet satser ut fra våre ressurser tungt på nett. Spesielt web-TV er et satsingsområde, og i 2013 produserte vi 412 lokalt baserte TV-innslag. (321.029 visninger). Blant de største satsingene var et fotballmagasin før seriestart, direktesending av kommunestyremøter, julekalender og en TV-serie der en av våre medarbeidere har starte trening og slankekur under tittelen «Fra tjukkas til smukkas». 

  Avisens samfunnsrolle

  Folkebladet ønsker å framstå som en klar og tydelig meningsbærer i lokalmiljøet og i nordnorsk sammenheng. Daglige lederartikler og ukentlige kommentarer skrevet av avisas egne medarbeidere skaper engasjement langt utenfor vårt lokalområde. Folkebladet har vært et tydelig talerør for å bevare de store forsvarsetableringene i Midt-Troms. Avisa har også engasjert seg i fylkespolitikken, der Troms fylkeskommune gikk på store økonomiske smeller etter underskudd innen samferdsel og Kraft & Kultur-skandalen i Troms Kraft, som er delvis eid av fylkeskommunen. 
  Folkebladet legger også vekt på å bringe «gladsaker». Vi har gått gjennom våre førstesider i 2013. 161 av dem hadde «negative» oppslag, mens 143 hadde «positive» oppslag - eller «gladsaker». 

  Journalistfaglig utvikling

  Folkebladet har i 2013 hatt journalister på digitalkurs i regi av Journalistutdanningen i Nord-Norge, og store deler av redaksjonen deltok også på Svarte Natta-seminaret i Tromsø i november. 
  Vi følger tett opp nyansatte. Papiravisa og folkebladet.no evalueres hver dag på morgenmøtet, samt at det skrives intern logg om våre produkter - der meningsutvekslingene i perioder er mange og engasjerte. 

  Etikk

  Folkebladet ble i 2013 klaget inn to ganger til Pressens Faglige Utvalg. Den ene klagen var fra rådmannen i Lenvik kommune, som mente hun hadde krav på samtidig imøtegåelse av omtalen av et leserinnlegg. Den andre var fra kinoleder i Lenvik kommune, som mente det var feil av avisa å bruke hans yrkestittel i forbindelse med omtale av en politisk sak der han engasjerte seg som privatperson. 
  Folkebladet ble «frifunnet» i begge saker. 

  Steinulf Henriksen, sjefredaktør Folkebladet

  Legg til i min rapport

  Mest sett på Folkebladet-TV i 2013

  Folkebladet-TV publiserte 412 lokalt baserte innslag og videoer i 2013. Til sammen hadde disse innslagene 321.029 visninger.

  Her er de fem mest sette innslagene og videoene i 2013:

  Se de enorme kreftene i snøraset (leservideo) - 12.153 visninger

  Var Elisabeths scoring årets mål? (video fra HT) - 9.931 visninger

  Frank Arnes sommerplaner: Sette fyr på Botnhamn - 7.320 visninger

  Spektakulært hval-hopp (leservideo) - 5.911 visninger

  Dødsbrann i bolig på Finnsnes - 5.650 visninger

  Legg til i min rapport

  Mest lest på Folkebladet.no i 2013

  Det ble publisert 5.166 artikler på forsiden av Folkebladet.no i 2013.

  Her er de fem mest leste artiklene i 2013:

  1. Er dette årets vakreste frieri?

  15.mai - Vist 60.920 ganger - klikk for å gå til artikkel

  2. En hyllest til barnehageansatte

  14. mars - Vist 57.683 ganger - klikk for å gå til artikkel

  3. Ville forby homofili

  Artikkel fra 2006 - Vist 56.317 ganger i 2013

  4. Omkom i boligbrann

  3. januar - Vist 31.207 ganger - klikk for å gå til artikkel

  5. Savnet etter ras på Senja

  26. mars - Vist 25.772 ganger - klikk for å gå til artikkel

  Legg til i min rapport

  Utviklinga på Folkebladet.no

  Folkebladet.no gikk "online" i 1997, men startet ikke med å publisere løpende nyheter på nett før i 1999. Her er de årlige antall sidevisninger i perioden 1997-2013.

  Legg til i min rapport

  Kjønnsfordeling på trykk

  Her er oversikten — fra måned til måned i 2013 — over kjønnsfordelinga på oppslag og henvisninger på førstesiden av papiravisa i 2013. Og andel positive og negative hovedoppslag.

  Legg til i min rapport