Trønderbladets visjon er å være nyhetsledende i vårt nedslagsfelt, primært i kommunene Melhus og Midtre Gauldal. Det er særlig viktig for oss, i konkurranse med flere lokalaviser og Adresseavisen, å være den som er først ute med (de store) nyhetene.
Vårt viktigste våpen i så måte er nettavisa. I året som gikk har vi hatt mye fokus på å videreutvikle det digitale arbeidet og stabilisere ei god nyhetsdekning på nettet.
Vi er den eneste lokalavisa i vårt område med et aktivt nettsted, og dette er det viktig å utnytte.
Vi er den eneste lokalavisa i vårt område med et aktivt nettsted, og dette er det viktig å utnytte. En grunnleggende omorganisering i redaksjonen, stjal mye tid fra høsten av. Vi har ikke lenger noen redaksjonell ombrekker, og sideproduksjonen fordeles nå mellom de skrivende. Dette har vært og er en krevende prosess, og har ført til en lavere stoffproduksjon, noe som rammer både papir og nett.
Kilder
Trønderbladet skal ha en bred kildebruk, særlig i saker der det er påkrevd. Vi har ingen strategi i forhold til kjønnsfordeling i kildebruken, men er fornøyd med en kvinneandel på ca. 40 prosent (stikkprøver i uke 12 og uke 42).
Offentlighet
Vi opplever til tider noen problemer å få tilgang på brev og dokumenter, som vi etterspør. Dette dreier seg først og fremst om at det tar tid å få dokumenter utlevert. I små kommuner, er dette arbeidet ofte lagt til få personer, og ved sykdom/fravær er dette et problem.
Samarbeid
Lokalavisene i Adresseavisen Gruppen har samarbeid på flere fronter og deltar blant annet i et felles lederforum. Her samarbeider vi om flere utviklingsprosjekter, også redaksjonelle. Det siste året har de samme lokalavisene hatt et felles vaktsamarbeid med Adresseavisen. Dette er blitt evaluert og videreført.
Konkurranse og geografi
Trønderbladet konkurrerer med Gaula i Melhus, Gauldalsposten i Midtre Gauldal, Avisa Sør-Trøndelag i Skaun og Adresseavisen i hele vårt nedslagsfelt. Lokalaviskonkurransen i Melhus og Midtre Gauldal er spesiell fordi de nevnte avisene dekker kun én kommune. Dette gjør at vi har geografisk spredning av det redaksjonelle stoffet vårt, under kontinuerlig overvåking. I 2013 var denne ca. 58 % Melhus, 36 % Midtre Gauldal og 6 % Skaun.
Digitalt
Trafikken på mobil har nesten tredoblet seg i 2013, mens trafikken på web har økt med 18 prosent. I hele 2013 har vi jobbet hardt for å nå angitte mål for antall saker pr. dag (10 – 11 saker). Dette har vi klart midt i uka, men ikke i helger, sommerferie og høytider.