Levanger-Avisa

Dagliglivet i Levanger-Avisa er ikke preget av de store avsløringer. 2013 har vært et år uten de store dramatiske hendelsene, men vi har forsøkt å speile lokalsamfunnet på en best mulig måte, på nett og papir. Vi har en ambisjon om å utvikle oss redaksjonelt, og prøver ut nye ting, samtidig som vi holder fast på det som alltid har fungert for lokalavisa. Den redaksjonelle satsingen er skjermet i omstillingen som avishuset er gjennom. Den skal gjøre avisa mer robust til å møte åra som kommer.

Fakta
Samlet opplag 3837
Utgiversted Levanger
Ansvarlig redaktør Roger Rein (52)
Levanger kommune
Kommer ut Tirsdag, torsdag og lørdag
Daglige lesere totalt
13000
Daglige brukere på nett
6000
Daglige brukere på mobil
Fordeling lesere
 • Antall sider produsert
 • 4044
 • Redaksjonelle årsverk
 • 6
 • Fordeling stoff/annonser
 • Antall lederartikler
 • 145
 • Antall kommentarer
 • 3
 • Antall innlegg på nett
 • 6000
 • Refuserte innlegg på nett
 • 1000
 • Antall leserinnlegg
 • 550

  Mål og prioriteringer

  LANGS 4,5 MIL MED SKILØYPER: Like sikkert som påskehøytiden kommer over oss hvert eneste år, er det at Pål Flatås (70) og Pål Haugskott (73) i Reinsjø fjellstyre sørger for en hel rekke depot av sekker med ved innover Frolfjellet. Foto: Roger M. Svendsen

  Den viktigste oppgaven til Levanger-Avisa å speile lokalsamfunnet, bygge identitet og skape begeistring og ivareta Levangers interesser i regionen og landsdelen.

  Vi er en liten redaksjon med store ambisjoner og med en kontinuerlig prosess for å forbedre avisproduktet på alle plattformer. Det handler om redaksjonelle prioriteringer, mer systematisk nyhetsdekning, utvikling av avisas ytre, kompetanseheving i redaksjonen og ikke minst å bygge omdømme i lokalsamfunnet. Avisa må ha en selvstendig mening og hevde den på en saklig måte. Vi ønsker engasjement i spaltene våre. Det skal også vises i kraft av de saker vi tar opp og velger å løfte fram for leseren.

  Vi har klart å holde på våre lesere i papiravisa, selv om opplaget har gått trinnvis tilbake gjennom det siste tiåret. På nett er levangeravisa.no nå på plass med tilpasset versjon for tre plattformer, web, nettbrett og mobil. Særlig mobil har hatt en sterk vekst gjennom 2013.

  Vår målsetting er 50 prosent daglig dekning på nett innen 2015. Tallene viser at vi er på god vei mot å nå dette målet.

  Legg til i min rapport

  Avisens samfunnsansvar

  KNUFFING VED TORGET: Levanger-Avisa fulgte politiet i Levanger en helg i mai. Her må politiet sette håndjern på en mann som ikke vil roe seg ned i en bil sammen med andre ungdommer. Foto: Marte SkjesolDagliglivet i Levanger-Avisas redaksjon er ikke preget av de store avsløringer. Vi har ambisjon om å ta pulsen på Levanger, holde tak i saker som skaper debatt og være en korreksjon når de folkevalgte er på kollisjonskurs med sine innbyggere.

  Vi har en aktiv leserdebatt i våre spalter. Det er viktig for oss, og desto gledeligere når vi får det bekreftet. Jeg kan trekke fram tre saker som har skapt stort engasjement det siste året.

  Det første handlet om den årlige vintermartnan i Levanger, Marsimartnan, og måten den er avholdt på de siste åra. Debatten i lokalavisa i etterkant av arrangementet ga som resultat at arrangementet ble justert i tråd med lokale ønsker.

  I starten av juni kunne vi fortelle om berlinerpoppelen fra 1901 som sto i vegen for en planlagt gang og sykkelveg ved Sjøparken i Levanger. Da eksploderte det med sterke meninger i vår leserspalte, og den klare konklusjonen både i folkemeningen og blant de folkevalgte var at treet måtte få stå i fred.

  I forslaget til budsjett for 2014 foreslo rådmannen en nedleggelse av sykeheimsplasser ved Åsen helsetun. Også det skapte et stort engasjement, særlig fra åsbyggens side, der mange synspunkter kom fram gjennom en omfattende nyhetsdekning og leserinnlegg i lokalavisa. Et godt eksempel på at saken ble belyst fra alle kanter før vedtak ble fattet.

  En artig nettsatsing som jeg har lyst til å framheve i år var vår dekning av Skogns sykkelgruppes deltakelse i sykkelrittet Trondheim - Oslo. Vi hadde vår egen medarbeider med syklistene fra starten i Trondheim tidlig på morgenkvisten til de var framme i hovedstaden halvannen time over midnatt. Underveis var det direkterapportering på «Cover-it-live», med muligheter for innlegg også fra våre lesere. Dette ble en kjempesuksess. Sakene fra styrkeprøvene hadde nesten 20 000 sidevisninger, 12 000 fulgte direkterapporten og var gjennomsnittlig inne på siden i 25 minutter. Det var nesten 300 leserkommentarer på direkterapporten. 

  Mest lest

  Her er noen av våre mest leste saker på nettet. Vi har unnlatt hendelsesnyheter som alvorlig trafikkulykker, branner etc.

  MYSTERIET PÅ GRÅMYRA: Det finnes to gode grunner til at ei dør på Gråmyra har 1 620 fans på Facebook. Det er hundene Nemo og Taiko. Hundenes behov for å lufte seg er årsaken til at matmor Else Wilmann lar ytterdøra stå åpen i huset like ved E6. Foto: Tor J. Friberg

  Hvilket samfunn vil vi leve i?
  Silje Anita Holand fra Levanger ble gravid med trillinger, men mistet alle tre under svangerskapet.
  Les hennes sterke historie og personlige betraktninger rundt årets stortingsvalg.

  Her er Facebooks mest populære inngangsparti
  Det finnes to gode grunner til at ei dør på Gråmyra har 1 620 fans på Facebook.

  Se alle våre saker fra Tour de Tomtvatnet
  Her er vår samleside som viser hele vår produksjon fra Tour de Tomtvatnet 2013.

  Se LHK-jentene som kalenderpiker
  Fra januar til desember er det a-lagsspillerne og deres støtteapparat som pryder de tolv sidene i LHK-kalenderen for 2013.

  Skogns ferd mot Oslo
  Vi følger Skogn ILs 27 ryttere som lørdag sykler Trondheim - Oslo.

  Brukte 32 millioner kroner for mye
  Foretaket Ambulanse Midt-Norge sprengte budsjettet i sine fire første måneder som eget selskap.

  Nessegutten kjøper Skalstuggu
  Årets aprilsspøk var en populær nettsak.

  SUPPORTERTREFF: Kristin Norberg Norum (t.v.) og Marte Estendatter Solbakken inviterer til supportertreff i Levangers sentrumsgater før cupkampen mellom Levanger FK og Rosenborg. Foto: Vegard Knudsen

  Legg til i min rapport

  Journalistfaglig utvikling

  Ansatte har deltatt på faglige samlinger som Hellkonferansen, Institutt for journalistikk, noe i regi av journalistlaget og internt i Polaris. Videre har nyhets- og digitalredaktør Lars Østraat deltatt på mediebedriftenes lederprogram.

  Legg til i min rapport

  Etikk

  Vi har ikke hatt noen saker i PFU det siste året. Det pågår en kontinuerlig vurdering av nettdebatten. Så langt har vi kjørt Disqus-systemet med muligheten til å opptre anonymt, så lenge deltakerne registrerer seg og redaksjonen har mulighet til å identifisere dem. Vi ser at flere og flere opptrer under fullt navn, og det er kanskje et spørsmål om tid før vi krever full identifisering på nett.

  Roger Rein,
  redaktør

  Legg til i min rapport